Sic Bo

sic-bo-layout

Sic Bo, ett tärningsspel med djupa rötter i Kina, har överlevt tusentals år. Spelet utspelas med tre tärningar, och du som spelare försöker förutspå resultatet av tärningarna när de har kastats. Sic Bo betyder ”par av tärningar” på kinesiska, vilket är essensen av spelet. Tre tärningar kastas och målet är att gissa summan av siffrorna. Detta spel är också tillgängligt online, även om det inte alltid är i rampljuset.

Likt roulette, kan du satsa på olika kombinationer i Sic Bo. När alla satsningar har lagts, skakas tärningarna i en liten behållare. Därefter avslöjar dealern resultatet genom att lyfta på locket. Till skillnad från vissa andra tärningsspel, kastas tärningarna endast en gång per omgång, och det finns inte möjlighet för extra satsningar. Dessutom är det endast dealern som får röra tärningarna.

Satsningsalternativen i Sic Bo

Naturligtvis har olika satsningar olika odds. Alternativet ”Small” innebär att du satsar på att summan av tärningarna blir mellan 4-10. Sannolikheten för att vinna är ungefär 48%, och utbetalningen är 1:1. Om alla tärningar visar samma siffra, förlorar du dock din satsning.

Alternativet ”Big” är motsatsen till ”Small”, men sannolikheten och utbetalningen är densamma. Med ”Big” satsar du på att summan blir mellan 11-17, och samma regel gäller här om alla tärningar visar samma siffra. Det bästa sättet att minska husets fördel är att satsa på både ”Small” och ”Big”.

Liksom i roulette kan du även satsa på att den totala summan blir jämn eller ojämn. Gissar du rätt ger det en utbetalning på 1:1, precis som att satsa på rött eller svart i roulette. Du kan läsa mer om roulette här: kassinoportalen.se/spela-casino/spela-roulette-online.

Kombinationer i Sic Bo

Det finns totalt 15 olika satsningskombinationer i Sic Bo. Om du satsar på ”Dubbel”, vinner du om två av tärningarna visar samma siffra. Denna satsning ger vanligtvis en utbetalning på 1:11, men detta kan variera beroende på var du spelar.

Satsningen ”Trippel” innebär att alla tärningar visar samma siffra. Chansen att vinna är ganska låg, men utbetalningen är vanligtvis 1:180. Det kan jämföras med att få tretal i Yatzy.

Du kan också satsa på ett specifikt nummer mellan 1-6. Om en av tärningarna visar det valda numret, ger det en utbetalning på 1:1. Om två, eller alla tre tärningar visar det valda numret, ger det en utbetalning på 1:2 respektive 1:3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *